Pluimen op hoed Beeken?

Hoe verkoop je mager beleid? Simpel. Je steelt de pluimen van andermans hoed. Burgemeester Beeken is daarin bedreven als geen ander. Op zijn website vind je al de tekst waarmee hij op 13 oktober de kiezer finaal wil overtuigen. Best wel origineel. De titel? “Het uur van de waarheid nadert”. Publicatiedatum 13 oktober 2018. Van een vooruitziend man gesproken!

                               Wat voor goeds is ons de laatste zes jaar te beurt gevallen? We sommen op:

  • De Lijn bouwde een stelplaats. Burgemeester Beeken tekende de vergunning! Meer hoefde niet. De Lijn deed de rest.
  • Het Agentschap Natuur en Bos zorgde bij het Troostembergbos voor een brug over de Wingebeek, voor een nieuwe parking, een aangepaste toegang en enkele nieuwe wandelpaden. Goed beleid, inderdaad, maar dan van het Agentschap!
  • Het Agentschap Wegen en Verkeer legde nieuwe fietspaden en oversteekplaatsen aan op de N223. Wat deed de burgemeester? Die paste het snelheids-regime aan! We mogen nu naast het Golfterrein weer optrekken tot 90 km/u!
  • Aquafin en Riobra-Infrax-Fluvius braken straten op, legden dubbele riolering, bouwden een waterzuiveringsstation en bufferbekkens (die op 1 juni het water niet konden slikken). Wat deed de gemeente? Die liet uitvoeren wat al jaren eerder was beslist en betaalde. Led-verlichting kwam er mondjesmaat en als kers op de taart zelfs roadrunner-internet. Genoeg voor een halve pluim?
  • Voeg daarbij de fietssuggestiestroken die auto’s visueel naar het midden van de weg sturen… waar echter een reglementaire doorlopende witte streep is geschilderd… Een duidelijker bewijs dat de fietssuggestiestrook fietsers geen enkel recht garandeert kan je niet bedenken!
  • Tenslotte is de burgemeester apetrots op de sociale en assistentiewoningen die SWAL bouwt voor het OCMW. De verdienste van coalitiepartner de sp.a, voor zover wij weten!

Straf en ‘degelijk beleid’ van een ‘degelijke burgemeester’? Of stemmen we op 14 oktober toch liever voor iets anders …?!

                                                        

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.