Zwerfafval alom

  ZWERFAFVAL ALOMWaar men gaat langs Tieltse wegen

 

 

Volgens de restafvalcijfers van EcoWerf is Tielt-Winge bij de beste leerlingen van de klas. Veel inwoners zijn goede sorteerders. Ze stoppen weinig restafval in de gemeentelijke vuilniszakken. Proficiat! Helaas? schijn bedriegt.Waar men gaat langs Tielt-Wingse wegen komt men vele storten tegen!

 

 

 

 

Vooreerst is er het bermafval. De blikjes FREEWAY coke en de curryworstverpakkingen spreken voor zich: hier raasden wielertoeristen voorbij. Af en toe een lege fles whisky en sigaretverpakkingen verraden de nachtelijke passanten.

 

 

 

 

Sla de bosweg in? en jawel, tussen bramen en netels ligt het vol plastic tasjes allerhande: picknickresten, drankflessen, gewoon verpakkingsafval. Een opruimactie in een bosperceel leverde een brommerhelm en een complete toiletpot op. Elders is een hele inboedel gedumpt op het veld.

 

 

 

Allemaal afvaltoeristen? Zeker niet. Een zittend gemeenteraadslid heeft een compleet autokerkhof op zijn privéterreinen én op de openbare weg. En verscheidene inwoners branden hun restafval gewoon op in een ton in de tuin. Simpel toch?!

 

 

 

 

GROEN TIELT-WINGE vindt het hoog tijd voor actie. GROEN wil een propere gemeente! Er moet snel een einde komen aan het dumpen van inboedels, afbraakmaterialen, restafval,? langs de kant van de weg, op akkers en trage wegen. GROEN maakt zich sterk dat dit kan. GROEN denkt aan sensibilisering van wielertoeristen en wandelaars, een algemene gemeentelijke opruimactie of ? nog beter - buurtinitiatieven die materieel en publicitair ondersteund worden door de gemeente. Daarnaast een aparte sensibilisering tegen doe-het-zelf huisvuilverbranding. Helpt dit allemaal niet, dan wacht de onverbeterlijke die-hard een GAS-boete. Tot slot: Mandatarissen en raadsleden zijn wellicht geen heiligen, maar mogen als verkozenen van het volk toch een positief rolmodel tonen!

 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.